:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:

 

< Inapoi

    Articole publicate despre Feng Shui


Revista "Vedete" nr.75/2002

"Feng Shui - arta armonizarii"

Feng Shui este o arta chinezeasca straveche ce urmareste armonizarea omului cu natura. Se bazeaza pe cunoasterea si manevrarea corecta a energiilor subtile, astfel armonizand constiinta cu legile naturii si stabilind relatia omului cu Universul.

Feng Shui te invata cum sa iti alegi terenul pe care vrei sa il cumperi, unde sa amplasezi constructiile pe acest teren, cum sa faci impartirea interioara a constructiilor, cum sa faci amenajarile interioare si cum sa folosesti culorile.

Constructiile trebuie sa aiba o forma dreptunghiulara, patrata sau octogonala, pentru ca toate domeniile vietii sa fie bine aspectate in analiza Feng Shui. Exista exemple de locuinte favorabile, precum si exemple de locuinte nefaste.

Potrivit Feng Shui-ului, fiecare latura a oricarei case are semnificatia ei. Astfel, avem laturi corespunzatoare: carierei locuitorilor casei, cunoasterii, familiei, bunastarii, faimei, mariajului, copiilor, persoanelor de ajutor. Chiar daca latura corespunzatoare unui domeniu de viata este slab aspectata, se pot lua anumite masuri, ca de exemplu se poate monta o oglinda sau sadi pomi si flori (fig.l). in figura 2, lipsa laturii corespunzatoare mariajului poate aduce nefericire in dragoste  si chiar despartiri. Pentru a

imbunatati situatia, se pot planta in aceasta zona trandafiri rosii. Daca latura este partial situata in interiorul casei, se pot folosi ca remedii: poze de la nunta, voalul miresei sau manusile, dar si trandafiri rosii, naturali sau artificiali.Foarte importanta pentru patrunderea energiei in casa si deci optimizarea vietii locuitorilor casei - este usa de la intrare. Aceasta este bine sa fie vizibila, iar aleea ce duce spre usa de la intrare sa fie mai lunga, dar serpuita (fig. 3).

In natura, toate cararile nepavate sunt usor serpuite, pentru ca energiile sa poata

circula mai bine. In cazul in care casa este pusa la capatul unei strazi drepte si infundate (fig.4), energia vitala primita nu este cea mai potrivita. Pentru  a primi energii

 

subtile inalte, se pot planta flori in fata casei si pomi langa casa.

Nici interiorul casei nu este de neglijat. Daca holul este foarte lung, casa poate deveni paguboasa. Banii se pot castiga usor, dar la fel de usor se si pot pierde. Pentru a preveni acest neajuns, este suficient sa fie atarnate pe peretii holului tablouri dreptunghiulare.

O energie neplacuta o degaja grinzile. Pentru a imbunatati situatia, se pot atarna de grinda clopotei verticali sau noua bilute din cristal.

Din punct de vedere al coloristicii, fiecare poate sa-si aleaga culoarea cea mai potrivita pentru a-si stimula norocul, in functie de scopul propus. Coloristica poa­te stimula succesul in afaceri. Astfel, daca in China se construieste o librarie, pentru a fi profitabila se pot folosi pentru exterior culorile verde, albastru sau galben.

Culorile potrivite pentru saloanele de infrumusetare sunt alb-negru sau multicolor; agentiile imobiliare care se ocupa cu tranzactia de terenuri pot fi vopsite in exterior cu galben si/sau alb.

Aplicat gresit, Feng Shui-ul poate influenta armonia dintre colocatari, starea de sanatate, bucuria de a trai si situatia financiara. In general, remediile care stabilesc armonia sunt destul de simple: redecorarea caselor, a birourilor sau amplasarea unor obiecte in diverse parti ale spatiului in cauza (oglinzi, flori, acvariu cu pesti etc).

Dar arta Feng Shui poate fi aplicata si in domeniul vestimentar. Astfel, profesorii universitari sunt avantajati de haine de culoarea verde, rosu sau negru; scriitorilor sau redactorilor li se potriveste negru, rosu sau verde, arhitectii au succes purtand culori vii. Daca o persoana are scopul sa vanda un produs mai usor, se poate imbraca multicolor pentru a avea succes.

Pentru gasirea unui partener de viata se pot folosi culorile roz sau rosu, iar pentru gasirea unui loc de munca culorile verde sau albastru, dar in nici un caz rosu, alb sau negru

In concluzie, Feng Shui armonizeaza energiile subtile ale spatiilor, astfel incat oamenii sa fie mai fericiti si mai sanatosi.

Beatrice NICULITA, psiholog© Somavita 1999-2012

< Inapoi