:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:

 


 

< Inapoi

    Articole publicate


Revista "Universul PSI" nr.2 din 28 februarie 2007

"Riturile energetice subtile ale druizilor"

Domnul profesor doctor inginer Alexandru Pap este terapeut in cadrul unui important centru de diagnostic si terapii complementare din Bucuresti. Este si instructor in practicile energetice subtile ale druizilor, practici ce constituie un element de noutate pe harta terapeuticii comple­mentare romanesti. 

Redactor: Domnule profesor, ce elemente originale aduc aceste practici?

Dr. Alexandru Pap: Ele sint cu totul deosebite fata de ceea ce se cunoaste despre terapeutica indiaina, chineza, tibetana. Druizii (in traducere, "druid" inseamna "superintelept") implica, in aceste rituri, pentru a le amplifica, elemente din natura, modele energetice, sunete energetice si asa-zisul "Pumn ener­getic al druizilor". Toti acesti factori amplifica efectele riturilor. 

Redactor:Ce este acest misterios "pumn energetic"?

Dr. Alexandru Pap: "Pumnul druizilor" este un procedeu integrat in majoritatea practicilor lor si necesita o perioada destul de mare pentru o invatare corespunzatoare. Corect executat, el poate vindeca imediat o durere de cap. Miinile se pozitioneaza intr-un anumit mod, ce conduce la un efect rapid de amplificare a aurei umane si de curatire a ei. In cazul in care se executa incorect, procedeul are uneori rezultate catastrofale. De aceea, ma voi feri sa prezint detaliile de executie. 

Redactor: Ce importanta au modelele si sunetele energetice?

Dr. Alexandru Pap: Modelele energetice sint numeroase: solar, lunar, stelar etc. Ele se deseneaza pe sol si, pentru ca sa rezoneze cu natura, se plaseaza in interiorul modelului, elemente din mediul inconjurator: flori, frunze, apa de izvor, lemn, pietre etc, in functie de cimpurile care urmau a fi accesate de exercitiu. Exercitiile se executau in interiorul acestor modele energetice, fiecare cu capacitatile specifice de amplificare a unor trasaturi. Sunetele energetice se invata tot la fel de temeinic si intr-o perioada la fel de mare ca si pumnul druizilor.

Redactor: Unde si cit dureaza executia acestor rituri ?

Dr. Alexandru Pap: Ideal ar fi ca riturile sa se execute in natura. Marele avantaj  este ca efectele se fac simtite chiar daca practici riturile doar 15 minute pe zi, defalcate si acestea in trei sedinte, Te poti adapta astfel, la o mare parte dintre ele, si la perioada in care ritul este eficace. In schimb, la altele, nu se poate face nici o abatere de la perioada prescrisa. De exemplu, Ritul Cerbului trebuie sa se faca la ora 3:00 (noaptea, primavara, si la ora 23:00. vara).

Redactor: Ce alte rituri importante mai pot fi enumerate ?

Dr. Alexandru Pap: Se cunosc riturile Receptionarea energiei terestre, Stabilirea legaturii cu cerul, Legatura cerului cu pamintul. Multe alte rituri au fosi denumite apelind la denumiri de animale. Ritul Ursului fortifica sistemul nervos, fereste de influentele rele atit mentale cit si sentimentale. Ritul Calului dezvolta forta, perseverenta si tenacitatea, Ritul Iepurelui fortifica gindirea pozitiva, optimismul si vitalitatea. 

Redactor: Care ar fi marele avantaj al acestor rituri in terapeutica actuala?

Dr. Alexandru Pap: La formarea Pumnului druizilor, de exemplu, clarvazatorii au constatat cum aura incepe imediat sa se amplifice, sa se curete si sa lumineze. Riturile druide dovedesc a avea efecte mult mai bune si mai rapide decit practicile  importate din alte zone ale lumii. 

Florin Samoila      © Somavita 1999-2012

< Inapoi