:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:< Inapoi

    Articole publicate despre energetica


Simpozion pe tema "Terapii naturale" organizat de Academia Daco-Romana, Bucuresti, 27 octombrie 2000

 

Pericole invizibile care afecteaza starea de sanatate a populatiei.

Unele consideratii.

Fiinta umana a fost amenintata inca de la inceputul existentei sale de pericole nevazute si a fost obligata sa le evite, sa se protejeze impotriva lor sau sa lupte impotriva lor.

In decursul ultimului secol au aparut pericole invizibile noi, insidioase, mai greu de evitat.

Se poate vorbi de mai multe categorii de pericole invizibile pentru omul obisnuit. Aici ne vom limita doar la patru:

 • prima este constituita de agresorii "vii": virusi, microbi, fungi, paraziti microscopici;
 • cea de-a doua de radioactivitate;
 • cea de-a treia de "agresorii artificiali": campurile electromagnetice rezultate in urma dezvoltarii fara precedent a tehnologiilor moderne
 • cea de-a patra, de "agresorii naturali" porniti din adancurile pamantului: radiatiile geopatogene.

In cele ce urmeaza ne-am propus sa vorbim, relativ pe larg, doar despre cea de-a patra categorie

In legatura cu celelalte, doar cateva remarci.

Se pretinde ca functionarea normala a centralelor nuclearo-electrice nu prezinta niciun pericol pentru mediul ambiant. Atunci care ar fi motivul pentru care Autoritatea Nucleara din Anglia importa din Romania - din zona viticola Samburesti - soiul de vin Cabernet Sauvignon, folosit ca antidot pentru personalul de exploatare din centralele nucleare proprii?

Exista campuri electromagnetice naturale datorate emisiunilor unor corpuri ceresti si proceselor electromagnetice din atmosfera. Primele au intensitati deosebit de slabe, celelalte actioneaza perioade scurte de timp si au lungimi de unda relativ mari. In timpul mileniilor, omenirea s-a obisnuit cu ele.

Ce ne facem cu cele artificiale?

De mai multe decenii omenirea se "scalda" intr-o "baie" de campuri electromagnetice artificiale datorata emisiilor posturilor de radio si televiziune, de telefonie mobila si a statiilor de radiolocatie. In apartamente si la locurile de munca, la aceste campuri se adauga si cele datorate aparaturii electrice si electronice, in special televizoarelor color si a calculatoarelor electronice.

In multe instalatii industriale exista campuri electromagnetice avand intensitati incomparabil mai mari.

In legatura cu periculozitatea acestor campuri pentru fiinta umana, cercetarile au inceput relativ recent. Aceasta dupa ce s-a constatat ca ele provoaca, in functie de intensitatea si configuratia campurilor si de durata de expunere:

 • indispozitii, insomnii, dureri de cap, depresii, accentuarea stresului psihic, probleme oculare in cazul campurilor cu intensitate mai mica;
 • procent ridicat de infarcturi, atacuri cerebrale, boli degenerative, in cazul campurilor cu intensitate mai mare;
 • tumori canceroase cu localizari cerebrale, boala Alzheimer, Parkinson si altele in cazul campurilor telefoanelor mobile.

S-a mai constatat ca uscarea padurilor, mai ales a coniferelor, nu se datoreaza ploilor acide, asa cum s-a crezut initial, ci campurilor magnetice emise de statiile radar.

Folosirea mochetelor si a pieselor de imbracaminte din fibre sintetice creeaza campuri electrostatice nocive si ele pentru sanatate.

Aura persoanelor care lucreaza mult timp in fata ecranelor sistemelor de calcul electronic are un aspect specific, total nefavorabil pentru sanatatea corpului fizic.

Acestea sunt cateva dintre efectele "imediate". Ce se va intampla in timp daca nu se vor lua masuri eficiente de protectie impotriva actiunii acestor campuri, actiune care a inceput de abia de cateva decenii? Dupa una sau mai multe generatii vor aparea consecinte nocive ireversibile ca urmare a actiunii lor sau, marea capacitate de adaptare a omului si a intregii biosfere va permite ca omenirea sa supravietuiasca fara a fi afectata in niciun fel? Sunt intrebari la care, deocamdata nu se poate raspunde.

Aspectele prezentate pana aici sunt relativ putin cunoscute de marele public. Din pacate, cele care urmeaza sunt si mai putin cunoscute, cel putin in tara noastra.

Trecem la cea de-a patra categorie de agresori invizibili.

Din cele mai vechi timpuri s-a constatat ca starea de sanatate a fiintei umane este conditionata, iar in multe cazuri determinata de pozitia locului de odihna precum si de pozitia locului de munca daca acesta este fix.

Imparatul chinez Kuang Yu (2205-2197 I.H.) fondatorul dinastiei Hsia (2205-1766 I.H.) a emis un edict prin care se interzicea construirea oricarei case inainte ca "divinatorul terestru" sa confirme lipsa "demonilor terestri" pe terenul pe care urma sa se inalte constructia.

Au trecut peste patru mii de ani si in mod paradoxal, desi pericolele din adancuri au ramas aceleasi, cel putin 95% din populatia tarii noastre nu a auzit despre ele. Este vorba de radiatiile geopatogene, adica: despre campurile create de apele subterane in miscare si de componentele retelei Hartmann si ale retelei diagonale.

Daca locul de odihna si/sau locul de munca se afla sub incidenta radiatiilor geopatogene atunci, in timp, starea de sanatate a persoanei in cauza va fi afectata din ce in ce mai mult.

De regula, la inceput, simptomele datorate acestor radiatii sunt relativ usoare: insomnii, stare de oboseala dupa trezire, uneori mai accentuata decat a fost la culcare, ameteli, dureri de cap, irascibilitate, lipsa de elan si de dorinta de a munci, senzatie de rece in anumite zone ale corpului si altele.

Cu timpul, dupa luni, ani sau decenii, in functie si de un numar mare de alti factori ca de exemplu: zestrea genetica, stresul psihic, modul de viata, alimentatia, antecedentele proprii si cele heredo-colaterale, organele direct afectate incep sa cedeze treptat, devenind tot mai sensibile. Apar dupa caz: raceli frecvente, gastrite, ulcere, migrene, dureri osoase, astm bronsic, chisturi cu diverse localizari, tulburari cardiace, probleme genitale si multe altele.

Din practica proprie voi cita cateva exemple:

 • infertilitate datorita faptului ca la locul de odihna, zona genitala se gasea sub influenta unui nod geopatogen de grad II. Dupa protejarea locului de odihna, fertilizarea s-a produs in scurt timp;
 • nou nascuti plangand aproape in permanenta, spre disperarea parintilor. S-a dovedit ca patucul fiecaruia era sub influenta cate unui nod geopatogen. Dupa protejare sau, dupa caz, dupa mutarea patului, plansul a incetat;
 • la circa 60% dintre bolnavii de astm bronsic, crizele au incetat aproape complet dupa scoaterea locului lor de odihna si de munca de sub incidenta radiatiilor geopatogene;
 • din multele zeci de cazuri de bolnavi cu tumori canceroase analizate, toate, fara exceptie, erau localizate in zona unor noduri geopatogene fie la locul de odihna fie si la locul de munca;
 • in marea majoritate a giardiozelor, la locul de odihna, zona vezicii biliare si a duodenului se gaseste sub influenta unor noduri geopatogene sau macar a unor benzi geopatogene.

Exemplele ar putea continua, dar ne oprim aici pentru a enunta o constatare deosebit de importanta:orice terapie, indiferent ca este alopata sau cu folosirea unor metode naturale, nu da rezultate decat eventual trecatoare, atata timp cat locul de odihna si/sau de munca al pacientului nu este scos de sub influenta radiatiilor geopatogene.

Un singur exemplu:

Un pacient cu giardioza cu locul de odihna sub influenta unui nod geopatogen. I s-a recomandat un tratament individualizat si in prealabil mutarea patului intr-o zona neutra. Revenind la control dupa terminarea tratamentului, s-a constatat ca giardioza era in floare. Cauza insuccesului tratamentului: patul nu a fost mutat in zona neutra.

Este utila o paranteza privind lambliaza:

Din pacate cazurile de imbolnavire simptomatice sunt foarte frecvente iar vechile medicamente gen Fasigin, foarte toxice, din pacate inca recomandate pe scara larga, au devenit total ineficiente in combaterea parazitului. Mai nou giardioza este insotita si de tulburari neurovegetative.

Sa revenim la efectul nefast al radiatiilor geopatogene.

Am verificat locul de odihna al unor pacienti supusi la diverse tratamente care nu au condus la imbunatatirea starii lor de sanatate. In majoritatea cazurilor cauza a fost aceeasi: radiatiile geopatogene.

Tinand seama de cele expuse, se pune o intrebare: daca aceste radiatii creeaza probleme de sanatate, de ce stramosii nostri care erau mai statornici in privinta locului de odihna decat omul modern, se bucurau de o stare de sanatate mai buna, cancerele de exemplu fiind mult mai rare. Erau ei oare in masura sa evite locurile periculoase asa cum o fac animalele in zilele noastre? Unii poate ca da, majoritatea insa nu. Si totusi...

Se pot da cel putin doua explicatii:

Prima: Campurile electromagnetice, electrice si magnetice artificiale amplifica efectul nefast al radiatiilor geopatogene. Deci acestea din urma au devenit mult mai nocive in epoca radio-electronicii. Pe vremea stramosilor aceste campuri nu existau in mod practic.

Si cea de-a doua: Se aplicau metode naturale de protectie.

Una dintre acestea este salteaua umpluta cu paie de cereale. Aceasta asigura o protectie eficienta pentru o perioada de timp de circa un an. Nici nu era nevoie de mai mult - paiele se inlocuiau dupa fiecare noua recolta.

Protectie naturala ofera si pieile de animale cu blana: ele sunt eficiente o perioada de timp mai indelungata: doi, trei ani.

Masurarile efectuate de Prof. Univ. Alexandru Maruta au scos in evidenta faptul ca in pridvoarele caselor prevazute cu stalpi ciopliti in stilul coloanei infinite a lui Brancusi, radiatiile geopatogene nu pot fi puse in evidenta, deci ele nu actioneaza pe teritoriul acestora.

Este posibil ca intelepciunea populara sa fi pus la punct si alte sisteme de protectie impotriva radiatiilor geopatogene. Poate ca cercetarile viitoare le vor pune in evidenta, dar este posibil ca unele dintre ele sa se fi pierdut pentru totdeauna.

Pentru a incheia pe un ton mai optimist, mentionam ca in cadrul colectivului nostru se fac cercetari intense pentru a se  pune la punct sisteme de protectie impotriva tuturor categoriilor de radiatii geopatogene, eficiente, cu durata mare de functionare si accesibile ca pret.

Totodata se fac cercetari si pentru realizarea unori sisteme de protectie impotriva efectelor nocive ale campurilor electromagnetice.Somavita 1999-2012

< Inapoi