:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 

Biografii:

 

 

Articole publicate:

  

< Inapoi

    Articole publicate despre diagnosticare si terapii


Revista "Taifasuri" nr.40 din 24.11.2005

"Un doctor inginer preface lutul in medicament"

Alexandru Pap ne ofera o lectie de argiloterapie

"Din pamant suntem cu totii si in pamant ne vom intoarce" ne spun invataturile Bibliei. Dar, de cele mai multe ori, la invataturile Bibliei apelam in momente de cumpana, atunci cand trupul sau sufletul ne sunt bolnave.

Putine sunt persoanele care stiu ca lutul ne poate reda sanatatea. Si cum argiloterapia este putin cunoscuta si aplicata in Romania, l-am rugat pe domnul dr. ing. Alexandru Pap, de la cabinetul de Medicina Alternativa SOMAVITA, sa ne explice calitatile miraculoase ale argilei si modul in care se poate folosi ea.

• Pamantul care vindeca

Argila are un complex de calitati. Ea este remineralizanta si reechilibranta, deoarece face schimb de micro si oligoelemente cu organis­mul uman, completandu-i deficitele si absorbindu-i surplusurile, dupa cum este cazul.

Datorita capacitatii ei mari de absorbtie, argila este antitoxica. De asemenea, este antiseptica, cicatrizanta, reconstructiva si are un pronuntat efect tonifiant.

Terapiile cu argila nu s-au extins pe masura potentelor ei profilactice si terapeutice din cauza rezultatelor contradictorii obtinute pe parcursul secolelor. De exemplu, in unele cazuri, terapiile cu argila nu au dus la nici o ameliorare a bolii sau a suferintei, in alte cazuri, problemele s-au agravat sau chiar au aparut suferinte noi. Insuccesele se explica prin doua realitati si anume: din numeroasele grupe de argile nu toate sunt terapeutice, ci unele sunt de-a dreptul nocive, folosirea lor putand genera cancere. Apoi, nu orice argila terapeutica este compatibila cu orice individ.

Atunci cand este corect folosita, argila da rezultate excelente in enterite, colite, colibaciloze, hemoroizi, pleurezii, peritonite, apendicite, arterioscleroze, tuberculoza, stari degenerative multiple, anemii, abcese, dureri reumatice, plagi, consolidarea rapida a oaselor dupa fracturi, anumite forme de cancere.

Calitatile terapeutice ale argilei si compatibilitatea cu persoana care are nevoie de ea se testeaza cu ajutorul procedeelor speciale de biodetectie, prin vizualizarea si interpretarea aurei energetice sau cercetarea interactiunii aurelor persoanei si a argilei.

 • Cum poate fi aplicata terapia

Argila poate fi folosita in scopuri terapeutice atat intern, cat si extern.

In curele interne se va consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, prin inghitirea sau sugerea unor bucatele mici de argila sau prin a bea apa argiloasa. Apa argiloasa se prepara in felul urmator: intr-o cana, de 250 ml., cu apa se pune un bulgare de argila, avand aproximativ dimensiunile unei nuci de marime mijlocie. Dupa dizolvarea argilei, continutul canii se amesteca, apoi se lasa sa se decanteze. La inceput se bea doar apa argiloasa. Treptat, dupa cateva zile, se va bea si sedimentul de argila. In timpul curei interne trebuie sa se consume lichide suficiente. In caz contrar, argila, care combate cu succes si constipatiile, le poate cauza.

Deosebit de important este faptul ca argila consumata oral produce o dezintoxicare a intregului traiect digestiv, fara a altera flora microbiana normala din intestine. De asemenea, ea stimuleaza peristaltismul intestinelor, deci are un efect benefic incomparabil cu administrarea clismelor, fara a avea vreunul din dezavantajele acestora din urma.

In curele externe, argila se foloseste sub forma de comprese, cataplasme sau bai.

Pentru comprese se utilizeaza o bucata de panza de marime adecvata, pe care se intinde un strat subtire de pasta moale de argila. Compresa se plaseaza direct pe pielea pacientului, in locul cu probleme.

Pentru cataplasme se foloseste argila dizolvata in apa, se amesteca pana cand se obtine o pasta consistenta, care se va plasa direct pe piele.

Atat compresele, cat si cataplasmele se acopera cu un prosop si se fixeaza impreuna cu un bandaj.

Baile de argila se fac in apa argiloasa in care se introduce, dupa caz, intregul corp sau numai anumite parti. 

• Un tratament ieftin si eficace

In multe zone ale tarii, apa potabila nu este de cea mai buna calitate. Dar ea poate fi imbunatatita radical daca, inainte de a fi consumata sub diferite forme (ca atare, sub forma de ceaiuri, ciorbe, supe etc), este tinuta timp de citeva ore intr-un vas inoxidabil, in care s-a introdus un bulgare de argila.

In acest fel, argila absoarbe nitratii, nitritii, metalele grele (in special plumbul), elementele radioactive, clorul si distruge o mare parte a agentilor patogeni vii, prevenind intoxicarea si molipsirea organismelor umane. In plus, argila se gaseste la preturi mici, accesibile oricarui buzunar (uneori, chiar 0,5 lei/kg).

In tara noastra, s-au obtinut rezultate foarte bune, inca de prin anii 1985, in boli foarte grave, prin aplicarea recomandarilor rezultate pe baza analizelor sinergetice efectuate de colectivul condus de profesorul universitar Alexandru Maruta.

Doctor inginer Alexandru Pap recomanda tratamentul terapeutic cu argila, in urma vizualizarii si interpretarii aurei energetice.

La stabilirea schemelor de tratament sunt respectate toate cerintele impuse.

Elisse Kraft© Somavita 1999-2012

< Inapoi