:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:

 

< Inapoi

    Articole publicate despre terapiile cu esente florale Bach


Revista "Taifasuri" nr.6/09.02.2006

"Alexandru Pap ne invata sa vibram alaturi de flori"

Secretul sanatatii este unitatea dintre spirit, suflet si corp

Rezultatul terapiilor cu esente florale este excelent daca se diagnosticheaza corect atat starile de disconfort psihic ce afecteaza starea de sanatate a corpului fizic, cat si intensitatea acestor afectiuni. Pentru a raspunde cerintelor mentionate, colectivul de la "Somavita" a elaborat, pe baza cercetarilor proprii, o metodica originala. De altfel, despre aceasta terapie cu esente florale s-a mai scris in paginile revistei noastre, dar originalitatea cu care cercetatorii si terapeutii de la "Somavita" aplica aceasta terapie ne-a determinat sa reluam acest subiect. Aceasta aplicare originala a terapiei cu esente florale Bach a condus la rezultate excelente, in conditiile in care pacientii au respectat cu constiinciozitate recomandarile privind pas­trarea si folosirea esentelor

 Pacientii au varste cuprinse intre doua luni si 92 de ani

Metodica se bazeaza pe:

 • Efectuarea unui test psihologic complex, elaborat de colectivul de specialisti

 • "Testul de culoare", pus la punct de Ingrid Kranz von Rohr

 • Ierarhizarea esentelor rezultate, in urma testelor, ca potential utile, dupa interactiunea aurelor energetice ale pacientilor, cu aurele energetice ale esentelor.

Scara pe care se lucreaza este: excelent, foarte bun, bun, neutru.

Diagnosticarea dureaza aproximativ o ora. Pe baza ei, i se da pacientului sticluta cu amestecul optim de esente, din care urmeaza sa-si administreze, de trei sau patru ori pe zi, un numar de picaturi.

Tratamentul dureaza, in majoritatea cazurilor, intre trei si sase saptamani. Tinand seama de ierarhizare, prin metode de biodetectie se stabilesc:
 • numarul de esente folosite in amestec;
 • numarul de picaturi din fiecare esenta;
 • numarul de doze zilnice si marimea acestora.
Rezulta, deci, o individualizare stricta a tratamentului.

Aceasta explica rezultatele excelente obtinute pana in prezent la peste o mie de pacienti cu varste cuprinse intre doua luni si 92 de ani.

Pe baza experientei practice acumulate, recomandam oprirea tratamentului in momentul in care s-a instalat o stare de bine evidenta, care se mentine timp de trei, patru zile, consecutiv, in caz contrar, este posibil ca simptomele acuzate initial sa revina. 

Nu boala este importanta, ci inlaturarea cauzelor ei

Deja este cunoscuta conceptia conform careia majoritatea bolilor pornesc de la dereglarile corpului mintal sau ale celui emotional. Aceasta conceptie este confirmata si de cercetarile moderne care s-au intreprins in domeniul psihoneuroimunologiei. Actul terapeutic trebuie sa se orienteze, in primul rand, spre inlaturarea cauzelor care au provocat suferinta. Pe acest principiu se bazeaza terapia cu esente florale.

Doctorul Edward Bach, specializatin bacteriologie si imunologie, este parintele acestei terapii. in conceptia lui, unitatea totala intre spirit, suflet si trup trebuie sa vibreze in deplina armonie. Daca este indeplinita aceasta unitate, se formeaza sistemul de autoreglare, ceea ce mentine armonia personala.

Acum 60 de ani, doctorul Edward Bach a ajuns la concluzia ca exista 38 de tipuri de stari, de dispozitii sufletesti care perturba sau deterioreaza starea de sanatate. El a cuprins cele 38 de tipuri dispozitionale in sapte grupe principale si anume:
 • teama;
 • nesiguranta;
 • interesul deficitar fata de prezent;
 • singuratatea;
 • suprasensibilitatea pentru idei si influente;
 • lipsa de curaj si disperarea;
 • grija exagerata pentru binele altora.
 Cazuri spectaculoase stau marturie

Enumeram cateva cazuri mai spectaculoase, rezolvate la centrul "Somavita".

 Unul dintre ele ar fi cel al lui Romeo V., de 40 de ani, din Bacau. El se plangea de dureri care se mutau in diverse locuri ale corpului si de insomnii cumplite, care il adusesera in pragul disperarii. Efectele benefice ale terapiei cu esente florale Bach s-au aratat dupa numai trei saptamani, dupa care au disparut si durerile si insomniile. 

Mirela L, de 34 de ani, din Con­stanta, a aflat intr-o buna zi ca sotul ei o insala. Din cauza socului emotional, i-au disparut menstrele. Aceasta situatie s-a mentinut aproape un an de zile. A ajuns la terapeutul Alexandru Pap, a urmat cura cu esente florale Bach si, cu ajutorul ei, a fost inlaturat socul emotional, iar dupa numai cinci saptamani s-a insanatosit si i-au reaparut menstrele.

 George T. si Marius T. sunt doi gemeni din Bucuresti, de numai doua luni. Spre disperarea parintilor, ei plangeau foarte mult, in aparenta fara nici un motiv. A treia zi dupa inceperea tratamentului cu esente florale, plansul nejustificat a disparut.

 Elisse Kraft© Somavita 1999-2012

< Inapoi