:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:

 

< Inapoi

    Articole publicate despre terapiile cu esente florale Bach


Revista "Taifasuri" nr.209/05.03.2009

"Esentele florale - reteta fericirii"

Cum criza economica isi arata efectele din ce in ce mai mult, specialistii confirma un adevar dureros: numarul persoanelor bol­nave de depresie a crescut simtitor. Netratata la timp, aceasta suferinta duce la imbolnaviri fizice si psihice adesea necrutatoare. Despre cea mai buna terapie in lupta impotriva depresiei, terapia cu esente florale Bach, in randurile ce urmeaza. 

Ne induc o stare de liniste

Originara din China antica, metoda a intrat ulterior in gratiile lui Platon si Socrate, care foloseau roua ce acoperea petalele florilor, pentru alinarea starilor emotionale, in secolul al XX-lea, renumitul doctor Edward Bach revolutioneaza sistemul medical, utilizand un sistem terapeu­tic ce pune accent exclusiv pe esentele florilor. „Metoda se bazeaza pe folosirea a 38 de remedii naturale din flori, care au efect asupra vibratiilor energetice cele mai subtile ale omului. Esentele florale actioneaza cu delicatete asupra psihicului uman, neutralizand influenta emotiilor negative si restabilind astfel echilibrul mental. In felul acesta, ele ne induc o stare de liniste si de buna dispozitie, ne ajuta sa depasim mai usor blocajele mentale ce apar in situatii de stres. De exemplu, lipsa locurilor de munca, salariile nesigure, lumea deprimata din jurul nostru, atmosfera generala de nesiguranta, toate acestea au efecte dezastruoase asupra sanatatii, afectand psihicul si prin acesta corpul fizic. Sunt tot mai frecvente depresiile nevrotice, anxietatea si atacurile de panica. Pacientul simte tremuraturi puternice, dureri de coaste si de inima, frica de a iesi singur din casa si multe altele, avand senzatia ca se sfarseste in urmatorul moment. Neluate in seama, simptomele se agraveaza, iar pacientul se poate trezi peste noapte ca s-a imbolnavit de ulcer gastric, diabet, hipertensiune si chiar cancer", afirma doctor inginer Alexandru Pap, specialist in terapia cu esente florale Bach. 

Pesimistii, cei mai afectati

Persoanele pesimiste sunt cel mai predispuse sa se imbolnaveasca, cei care se subapreciaza (persoanele etichetate in copilarie cu apelativul „nu esti bun de nimic"), cei care au avut esecuri in viata, oamenii cu constiinta slaba, cei cu labilitate afectiva, dar si persoanele care sunt lipsite de rabdare sau cele imature psiho-afectiv. „Vrem, nu vrem, ne aflam in criza economica. Atunci cand omul afla ca se gaseste pe lista de concedieri se gandeste la tot ce e mai rau si isi face un intreg scenariu negativ vizavi de perioada ce va urma. Aceste stari duc ia pesimism, iar pana la depresie nu mai e decat un pas. In acele momente, persoana in cauza percepe subiectiv toate lucrurile, iar starea sa duce in cele mai multe cazuri la tentative de sinucidere si chiar la sinucidere. De aceste simptome sunt afectate toate categoriile de persoane, de la presedinti pana la ultimii muncitori. Daca situatia economica poate fi readusa la nivel normal, intr-un timp relativ indelungat; toate consecintele mentionate mai sus pot fi tratate cu succes in timp foarte scurt cu cheltuieli minime, folosindu-se in acest scop esentele florale Bach", mentioneaza doctor Alexandru Pap. 

Inving depresia in mod natural

Esentele florale Bach sunt excelente pentru a scapa definitiv de teama, nesiguranta, interes deficitar fata de prezent, singuratate, suprasensibilitate pentru idei si influente, lipsa de curaj si disperare, dar si de grija exagerata pentru binele altora. „Pentru a ne vindeca nu este de ajuns sa inlaturam simptomele, ci sa cunoastem ce ni se intampla. Cheia spre vindecare este sa incercam sa aflam unde gresim si sa ne corectam greseala. Aici ne ajuta esentele florale Bach! Sa facem progrese in suflet si in minte, iar binele se reflecta imediat si in corpul fizic", ne mai spune Alexandru Pap. „Portia" terapeutica pentru fiecare pacient in parte este preparata de specialist dintr-o anumita cantitate de apa de izvor si alcool, la care se adauga un anumit numar de picaturi din esenta-mama. Administrarea picaturilor se face zilnic, de obicei de patru ori: di­mineata pe stomacul gol, inainte de masa de pranz, inainte de cina si seara, inainte de culcare. Picaturile se iau dizolvate in putina apa sau picurate direct pe limba.

Indicate femeilor insarcinate si copiilor

Teama de nou si anxietatea cu care se confrunta femeile insarcinate dispar de asemenea cu esentele florale Bach, acestea fiind excelente si totodata inofensive pentru puiul de om din pantecele mamei. Potrivit doctorului inginer Alexandru Pap, de esentele florale Bach pot beneficia si copiii care sunt suparati fara motiv sau plang des, refuzand consolarea mamei. Acestea sunt extrem de utile si micutilor care nu suporta sa fie singuri si au un atasament excesiv fata de persoanele din jur. Adolescentii pot invinge frica de exa­mene si sentimentul ca nu sunt placuti de cei din jur tot cu esentele florale Bach. De asemenea, acestea sunt un remediu excelent pentru femeile care sufera de lipsa de energie si de dorinta sexuala, tratand totodata si simptomele depresive cauzate de disconfortul premenstrual.

Carmen Ciripoiu

 

Vindeca dependenta de alcool

Barbatii suprasolicitati care cad prada stresului si bolilor psihosomatice, dar si persoanele in varsta isi recapata vitalitatea si optimismul recurgand la tratamentele florale. Dependenta de mancare, de alcool sau de droguri ne arata ca ignoram o realitate care nu ne place, dar esentele florale Bach ne ajuta s-o depasim cu bine. Nu in ultimul rand, pentru caini sau pisici tematoare, supuse, care tin mereu coada intre picioare, dar si pentru cele care sufera dupa pierderea stapanilor sau a puilor, esentele florale sunt deosebit de eficiente.© Somavita 1999-2012

< Inapoi