:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 

 
Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 

Biografii:

 

 

Articole publicate:

 


 
 
 
 

< Inapoi

   Articole publicate despre diagnosticare si terapii


Simpozionul National de Terapii Naturale Alternative si Complementare si Medicina Estetica (a XIV-a editie), organizat de fundatiile Mirabilis, Club Unesco si Academia Dacoromana -
26-27 septembrie
2008

Aspecte privind necesitatea abordarii holistice a problemelor de sanatate

Ana Beatrice Niculita - Psiholog, Director General Somavita Bucuresti
Alexandru Pap - Doctor Inginer Somavita


Comunicarea se bazeaza pe experienta acumulata pe parcursul a peste 18 ani de activitate in profilaxie si in terapie, folosind metode naturale.

Pentru sustinerea necesitatii abordarii holistice a problemelor de sanatate, prezentam trei cazuri intalnite in activitatea noastra.

Primul

O tanara de 29 de ani plecata in strainatate pentru a urma unele cursuri postuniversitare a inceput, la un moment dat, sa se simta din ce in ce mai rau. Acuza o stare de oboseala cronica si o multime de simptome neplacute asociate. A fost supusa la tot felul de investigatii medicale, fara a se putea gasi o cauza care sa explice starile ei. S-a considerat ca nu este cazul sa fie consultata de catre un psihiatru.

A fost nevoita sa se intoarca in tara. A apelat la ajutorul nostru si la diagnosticarea prin vizualizarea nemijlocita a aurei ei energetice, s-a descoperit existenta in aceasta a unei engrame.

Consideram necesar a preciza ca o engrama este efectul unui soc emotional, localizat in inconstient, sub o anumita forma geometrica. Pentru cel care vede aura, ea se prezinta ca o energie "inghetata" in interiorul careia particulele circula foarte lent sau deloc.

Deoarece fiecare persoana are o simbolistica proprie, in majoritatea cazurilor ea este cea care poate gasi cauza formarii engramei, avand desenul acesteia in fata.

In cazul mentionat, engrama se prezenta sub forma unui pui de pasare.

Cu ajutorul mamei pacientei, am aflat ca pe la varsta de cinci anisori a iubit foarte mult un pui de gaina. Din dragoste in exces, si-a strans puisorul preferat atat de tare incat l-a sufocat. Socul emotional a creat engrama.

Prin aplicarea unor proceduri specifice, aceasta a fost "dizolvata" in cateva minute.

Pacienta a revenit in timp foarte scurt la o stare normala de sanatate, putandu-si relua studiile.

 

Al doilea caz

 

Tot o tanara, de data aceasta de 17 ani, ne-a cerut ajutorul plangandu-se de o stare cvasi-permanenta de rau. Toate investigatiile la care a fost supusa pe parcursul mai multor luni, nu au reusit sa identifice cauza sau cauzele starii ei.

La diagnosticarea prin vizualizarea aurei energetice, s-a descoperit si in acest caz, existenta unei engrame.

Privind desenul ei, tanara l-a interpretat ca fiind un gogosar, dar nu si-a amintit niciun eveniment neplacut din viata care sa poata fi asociat cu un gogosar.

Si in acest caz, mama tinerei a fost cea care a dezlegat "misterul". A povestit ca intr-una din zile, in timpul celei de-a cincea luni de sarcina, sotul i-a facut scandal pentru ca nu a pus gogosari la murat. Scandalul a influentat si fatul, de unde engrama si toate consecintele negative care au urmat pentru tanara.

Si in acest caz, engrama a putut fi dizolvata in cateva minute si starea de rau pe care a determinat-o a disparut dupa cateva zile.

 

Al treilea caz

 

De data aceasta un barbat de 32 de ani s-a plans de dureri abdominale. Cu tot regimul alimentar si cu tot tratamentul prescris respectate cu rigurozitate, durerile nu au incetat. Locul sau de odihna aflat sub incidenta radiatiilor geopatogene care-i afectau zona abdominala a fost protejat de la bun inceput impotriva efectelor acestora. De asemenea locul de munca. In masura in care a fost posibil, a fost scos si de sub influenta radiatiilor electromagnetice. A fost initiat si a practicat, tot cu constiinciozitate, diverse gimnastici energetice. Singurul efect al tuturor acestor masuri a fost ca durerile abdominale nu au mai fost continue, dar nu au incetat.

Diagnosticarea prin vizualizarea nemijlocita a aurei nu a evidentiat existenta vreunei engrame. A evidentiat doar un dezechilibru energetic in zona abdominala, care a revenit la scurt timp dupa echilibrare.

In disperare de cauza, am recurs la o analiza feng-shui a apartamentului locuit de pacient si in acest fel am identificat cauza suferintelor sale. Zona corespunzatoare sanatatii definita de octogonul Pacua se gasea in afara apartamentului.

Dupa ce a aplicat corectiile pe care i le-am recomandat pentru a permite circulatia libera a energiei prin apartamentul respectiv, durerile abdominale au disparut relativ repede.

 

Am putea continua cu multe alte exemple, dar consideram ca cele trei cazuri prezentate evidentiaza, suficient de clar, necesitatea abordarii complexe a problemelor de sanatate pentru a se determina cauzele lor reale si a le putea anihila.

Unei astfel de cerinte ii raspunde medicina holistica. In conceptia acesteia, sanatatea este dependenta de armonie. Aceasta inseamna ca omul trebuie sa fie echilibrat la nivel spiritual, sufletesc si fizic, trebuie sa prezinte armonie intre aceste nivele si in acelasi timp sa traiasca in armonie cu concetatenii, cu mediul ambiant si cu natura.

 

Diagnosticarea existentei acestor armonii sau a perturbarii lor este foarte dificila. Una dintre modalitatile de a raspunde acestei cerinte, chiar daca nu in totalitate, o reprezinta diagnosticarea prin vizualizarea nemijlocita a aurei energetice.

La aceasta diagnosticare se iau in considerare si se interpreteaza:

 • dimensiunile corpurilor energetice subtile

 • diametrul, viteza si sensul de rotatie a turbionilor care formeaza chakrele

 • miscarea particulelor, culorile

 • excesele, deficitele, blocajele si pierderile energetice

 • anomaliile din structura corpurilor subtile

 • eventuala existenta a unor engrame

Rezulta ca diagnosticarea prin vizualizarea nemijlocita a aurei umane evidentiaza in mod direct lipsa de armonie la nivelul celor sase corpuri energetice subtile si implicit la nivelul corpului fizic.

In plus, poate oferi si importante informatii privind lipsa armoniei persoanei cu concetatenii, cu mediul ambiant si cu natura.

Explicatiile necesita un spatiu mult prea amplu pentru a fi prezentat in comunicarea de fata.

 

Consideram ca este mult mai important din punct de vedere practic sa evidentiem unele constatari ingrijoratoare rezultate prin diagnosticarea mai multor mii de persoane.

 

Incepem cu cele referitoare la regimurile alimentare.

Obezitatea a devenit si in tara noastra o problema. Ea se combate cu tot felul de regimuri de slabire, unele de-a dreptul fanteziste. In majoritatea cazurilor, aplicarea unui astfel de regim, poate duce la pierderea unor kilograme, dar acestea sunt puse repede la loc dupa oprirea regimului. Ba mai apare si un supliment in greutate.

Intr-adevar obezitatea se datoreaza exceslor alimentare si lipsei de miscare dar necesitatea de a manca mult are cauza fie in corpul mental fie in cel emotional. Pana nu se inlatura cauza, orice regim de slabire nu va conduce la rezultatul dorit.

Majoritatea curelor de slabire conduc la serioase dezechilibre de micro si oligo elemente precum si de vitamine, putand conduce la probleme suplimentare de sanatate, uneori cu caracter grav.

O parte dintre concetatenii nostri exclud carnea de orice fel din alimentatie.

Am constatat ca multi dintre vegetarienii consecventi nu se bucura de o sanatate prea buna. Caracteristica le este mai ales carenta de fier.

Consideram util a mentiona concluziile Profesorului Doctor in Medicina Robert Masson. Acesta combate cu argumente stiintifice bine fundamentate, toate regimurile alimentare extremiste. El recomanda ca fiecare fiinta umana sa-si elaboreze propriul regim alimentar tinand seama de urmatorii cinci factori:

 1. obiceiurile alimentare anterioare, inclusiv ale stramosilor

 2. zona geografica in care vietuieste

 3. efortul fizic depus

 4. varsta si

 5. capacitatea propriului organism de a digera si de a metaboliza

Exista din pacate pericole recente cu efecte poate mult mai grave decat o alimentatie incorecta.

In prezent ne "scaldam", fara voie, intr-o "baie" de campuri electromagnetice, omniprezente, care ne agreseaza zi si noapte, mai ales incepand de acum circa zece ani.

Blocurile inalte sunt impanzite de antene ale sistemelor de telefonie mobila. Majoritatea concetatenilor nostri, incepand cu elevii din primele clase primare, poseda unul sau mai multe telefoane mobile. Din pacate, le si folosesc tot mai multi, sustinuti de reclame oferind tot felul de facilitati.

Ce efect va avea aceasta intensificare si multiplicare ca campurilor electromagnetice, intr-un timp atat de scurt, asupra starii de sanatate a populatiei, ramane de vazut.

Deocamdata putem preciza efectul lor asupra aurelor energetice umane.

Este demna de remarcat o constatare facuta in zona in care locuim: antenele de telefonie mobila instalate acum doi ani pe un bloc din apropiere au avut ca efect uscarea majoritatii brazilor pe o raza de circa 300m.

Telefonul mobil se tine, mult prea des, lipit de corp, fie agatat de gat, fie intr-un buzunar din dreptul inimii, fie fixat de centura de la pantaloni in dreptul ficatului.

In mod corespunzator se constata o slabire accentuata a sistemului imunitar si suferinte ale celor doua organe mentionate sau, in cel mai bun caz, doar predispozitii ale lor pentru imbolnaviri.

La persoanele care locuiesc mai ales la ultimele etaje ale blocurilor cu antene de telefonie mobila, in timp, aura se franjureaza, producand tot felul de stari de disconfort (ameteli, oboseala, insomnii, dureri migratoare si altele).

Antenele posturilor de televiziune produc efecte asemanatoare in apropiere.

 

Ar trebui sa vorbim si de programele anumitor posturi de televiziune. Acestea au un efect stresant accentuat.

Mentionam doar efectul catastrofal al unor filme de animatie destinate copiilor mici. Un astfel de film avea ca subiect, nici mai mult nici mai putin, un razboi intergalactic.

Rezultatul: tot mai multi copii din primele clase prezinta stari de anxietate si depresii.

Si inca un fenomen ingrijorator: in ultimul an s-au inmultit alarmant predispozitiile spre diabet.

 

Timpul de expunere fiind limitat, am renuntat la prezentarea influentei calculatoarelor  asupra aurei umane.

De asemenea, la masurile de protectie care sunt de fapt de bun simt.

 


Somavita 1999-2012

< Inapoi