:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:

 


 

< Inapoi

Articole publicate despre vizualizarea aurei


Ziarul "National" nr.1603/18.07.2002

"Femeia care "vede" in om"

Beatrice Niculita, de profesie psiholog, si-a descoperit inca din copilarie capacitatea de a vedea cu ochiul liber invelisurile energetice ale corpului uman (aura). La inceput nu i s-a parut nimic iesit din comun, crezand ca toata lumea poseda aceasta insusire. Practic, ea  priveste de la distanta pacientul si observa ceea ce numai ce aparatele pot observa, stiindu-se ca aura poate oferi informatii pretioase privitoare la starea de sanatate a unui om. Incurajata de cativa dintre profesorii ei, Beatrice a inceput sa studieze serios, colaborand in acelasi timp si cu medici specialisti. Dupa zeci de teste, ei au observat ca in cazul diagnosticarii unor pacienti pentru care ei aveau nevoie de aparate (ecograf, encefalograf, tomograf), Beatrice vizualiza si interpreta aura energetica, doar uitandu-se la bolnavul respectiv. S-a constatat ca diagnosticul pus de Beatrice coincidea cu ceea ce aratau radiografiile

Aura umana poate dezvalui afectiuni viitoare

In traditia populara se intalnesc adesea stari si credinte care au o explicatie de tip energetic. Se stie ca din vremuri stravechi, bebelusilor li se pune o funda rosie impotriva deochiului. Aceasta culoare intareste corpul vital al copilasului, el devenind mai putin predispus la agresiu­nile externe si deci, la deochi. Cu ocazia sarbatorii de Sanziene, in Maramures, exista un ritual in care baietii urca cu faclii aprinse pe dealuri si cind ajung in virf le arunca. Apoi se rostogolesc si ei pina jos. Din punct de vedere energetic se produce o purificare a aurei. Datorita rotirii facliei in jurul corpului cimpul energetic se distruge. Dar si impuritatile. Odata cu rostogolirea si contactul cu energiile pamintului campul energetic se reface mai viguros decit inainte. Dupa cum se stie, aura energetica ofera informatii despre starea corpului fizic caruia ii apartine, si interactiunile acestuia cu mediul ambiant, indiferent daca este vorba despre plante, animale, oameni sau obiecte neinsufletite. Straturile de energie se schimba de la o stare psihica la alta, au culori diferite. Asa s-a ajuns sa se spuna despre cite cineva ca este negru de suparare, rosu de furie, galben de gelozie, sau verde la fata. Depinde de situatie. De-a lungul timpului, terapeuta Beatrice Niculita a depus o munca sustinuta de cercetare si a perseverat pentru a putea interpreta cele vazute in aura oamenilor. Intre timp a absolvit numeroase cursuri medicale, precum si facultatea de psihologie. Beatrice ne poate oferi date exacte despre starea actuala a tuturor organelor si zonelor corpului uman, informatii despre predispozitiile noastre la imbolnavirile viitoare (osteoporoza, diverse forme de cancer) dar si informatii despre socurile emotionale sau rani fizice care ne-au afectat in trecut. "Mai mult decit atat, explica terapeuta, aura energetica ofera date exacte si despre trasaturile de caracter ale persoanei pe care o diagnostichez. Adica pot sa spun daca respectivul pacient e zgarcit,  fricos,  rau,   carcotas,   posesiv. Totodata, fiecare boala are culoarea ei. Tot prin aceasta metoda rapida se pot evidentia unele chisturi, fibroame uterine sau calcuri biliari si urinari. Pot preciza de asemenea si dimensiunile lor."

Cazuri rezolvate

Vizualizarea si interpretarea aurei energetice permit si diagnosticarea imediata a stresului psihic sau electromagnetic, a virozelor, psihozelor, a tulburarilor de personalitate. De asemenea, urmarind fluxurile de energie subtila din componenta aurei se pot observa cu precizie chiar deplasarile abia perceptibile ale unor vertebre, fata de pozitia lor initiala. Atunci cind psihologul Beatrice Niculita priveste aura unui om, acesta va sta in picioare in fata unui perete alb. Intre ei va fi o distanta de 4 metri. Terapeuta va examina corpul din fata apoi din profil si semiprofil. Totul dureaza 15 minute. Ca sa aiba o rezolutie clara, pacientul va trebui sa poarte pe el haine de aceeasi culoare, uni, dar in nici un caz albe sau nuante deschise. In timpul diagnosticarii, Beatrice Niculita poarta un dialog cu pacientul in scopul determinarii cauzelor psihice ale suferintelor existente precum si a predispozitiilor la imbolnavire. "Adriana P. din Bucuresti avea o nevroza de care nu reusea sa scape, cu toate ca fusese la multi medici, povesteste terapeuta. Avea ticuri tot timpul. Prin analiza aurei si a starilor ei sufletesti care-i stricau armonia interioara, am ajuns la concluzia ca fata suferise un soc nervos la 11 ani, cind asistase la un grav accident rutier." Dupa ce face diag­nosticarea,  terapeuta da bolnavului un tratament pe care trebuie sa-l urmeze. Se prescriu, dupa caz, macerate, infuzii, decocturi din plante, produse apicole, terapii cu argila folosita intern si extern, bai de tot felul. In acelasi timp, bolnavul este invatat sa-si faca singur masaj reflexogen. S-au obtinut rezultate foarte bune in tratarea tulburarilor hormonale (mastoze, mastite, chisturi ovariene, fibroame, hipo si hipertiroidii), gastrite, ulcere, dischinezii biliare, nisip, calculi biliari sau renali, hipocalcemii, infectii de diverse tipuri. "Aceasta terapie l-a ajutat si pe Mihai S. de 12 ani sa se vindece de enurezis dupa numai 3 saptamini. Baiatul nu raspundea la nici un tratament efectuat inainte. Nimic nu daduse rezultate. Am examinat indelung copilul si dupa mai multe discutii am constatat ca se teme foarte tare de intuneric. Aceasta era de fapt cauza adevarata a bolii."

Secretul succesului: tablouri dreptunghiulare

Beatrice Niculita este initiata si in Feng Shui, o arta chinezeasca straveche prin care se face armonizarea omului cu natura. Constiinta individului este pusa de acord cu legile naturii prin manevrarea energiilor subtile stabilindu-le astfel relatia cu Universul. In acest sens, constructiile e bine sa aiba o forma patrata, dreptunghiulara sau octogonala. Aceasta arta ii invata pe oameni cum sa aleaga terenul pentru constructii, sa faca amenajarile interioare si sa foloseasca culorile. Fiecare latura a casei are o anumita semnificatie. Una corespunde carierei profesionale a locatarilor, alta bunastarii, faimei, mariajului, copiilor, persoanelor de ajutor sau cunoasterii familiei. "Daca o latura a unui domeniu de viata este slab reprezentata ea se poate imbunatati montindu-se o oglinda sau sadindu-se pomi si flori. Daca lipseste latura corespunzatoare mariajului se poate ajunge la despartiri si nefericiri in viata de cuplu. Pentru a se evita situatia trebuie sa se planteze in aceasta zona trandafiri rosii, in cazul in care numai o parte din aceasta latura se afla in interiorul casei trebuie folosite ca remedii poze de la nunta, voalul miresei sau manusile, dar si trandafiri rosii, artificiali sau naturali."  Importanta este amplasarea usii de la intrare care trebuie sa fie vizibila, iar aleea ce duce la aceasta, lunga si serpuita. Daca imobilul este amplasat la capatul unei strazi drepte si infundate energia vitala primita nu este cea mai potrivita. In acest caz energiile subtile inalte se pot capta prin plantarea de pomi si de flori in fata casei. Un hol foarte lung in locuinta poate aduce pagube. Pentru ca locatarii sa cistige mai multi bani este sufi­cient sa fie atirnate pe peretii holului tablouri dreptunghiulare. Grinzile din interior degaja o energie neplacuta. in acest caz trebuie sa se atirne de grinda clopotei vericali sau noua bilute din cristal. O mare importanta o au culorile, care pot stimula succesul in afaceri. Pentru exterior acestea ar fi verde, albastru sau galben. In sa­loanele de infrumusetare culorile potrivite sint alb si negru, iar agentiile imobiliare e bine sa fie vopsite in exterior cu galben si alb. "O aplicare gresita a principiilor Feng-Shui, poate influenta armonia dintre colo­catari, starea de sanatate, bucuria de a trai si situatia financiara, explica psihologul B. Niculita. Remediile sint simple. Redecorarea caselor, a birourilor sau amplasarea diferitelor obiecte in spatiul respectiv: oglinzi, flori, acvariul cu pesti." Aceasta arta chinezeasca veche se aplica si in domeniul vestimentar. Profesorii universitari sint avantajati de haine de culoare verde, negru sau rosu. Tot ele, se potrivesc scriitorilor sau redactorilor. Arhitectii au succes imbracati in culori vii. O vestimentatie multicolora poate face pe cineva sa vinda mai usor un produs. Cei care isi cauta un partener de viata trebuie sa foloseasca culorile roz sau rosu, iar pentru gasirea unui serviciu, verde sau albastru, in nici un caz rosu, alb sau negru.

Dana Fodor / Razvan Mateescu©
Somavita 1999-2012

< Inapoi