:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 
 

Articole publicate:

 


 

< Inapoi

    Articole publicate


Revista "Dracula" nr.14 din 12 aprilie 2000

"Un autentic roman ne dezvaluie tainele inteleptilor antici"

Dr. Ing. Alexandru Pap a redescoperit cum se pot tamadui bolile cu ajutorul ritualurilor tibetane, chinezesti si druide

Preocupati permanent de mentinerea unei sanatati perfecte, in conditii de viata inzecit mai grele decit cele din prezent, locuitorii de odinioara ai Pamintului s-au straduit sa se ingrijeasca de corpul lor. Peste milenii, intelepciunea lor s-a pierdut aproape cu desavirsire si acum putini mai sint acei initiati in tainele tamaduirilor. Domnul doctor inginer Alexandru Pap, invitatul dialogului nostru de astazi, este unul dintre acestia, dedicindu-si multi ani din viata studiului metodelor terapeutice antice.

Reporter: De cind dateaza preocuparile dumneavoastra in domeniul ezoteric?

Dr. ing. Alexandru Pap: Sint preocupat de fascinantul domeniu al ezoterismului de circa 20 de ani, timp in care am citit foarte mult din ce s-a scris pe acesta tema, atit in limba romana, cit si in alte limbi, cu precadere in limba germana. Lucrari vechi, valoroase, cum din pacate nu prea mai intilnim astazi pe piata! Din 1993, am fost invitat sa prezint la Facultatea de Stiinte Cognitive si Parapsihologice a Universitatii Ecologice cursuri de tehnici si practici ezoterice, care, spre bucuria mea, s-au bucurat de o larga apreciere din partea studentilor.

R: Sinteti unul dintre putinii cunoscatori de la noi din tara ai unor tehnici terapeutice „exotice". Cum ati ajuns sa le stapiniti?

Dr. ing. A.P.: Initial a fost o necesitate obiectiva, fiindca, la intocmirea programei analitice pentru cursurile predate studentilor la facultate am realizat ca prezentarea, in patru ani de zile, a unor cunostinte generale ezoterice ce au fost dobindite de-a lungul mileniilor, este o sarcina extrem de dificila, daca nu chiar imposibila. Astfel incit m-am rezumat la domeniul cu o mare utilitate practica, acela cu efect favorabil asupra starii de sanatate. Am intocmit, asadar, un program complex de tehnici si practici terapeutice, cuprinzind ri­tualuri tibetane, chinezesti si druide.

R: Pe ce criteriu le-ati ales?

Dr. ing. A.P.: Am dorit ca aceste tehnici sa fie cit mai simple, la indemina oricui, sa poata fi invatate rapid si corect si mai ales sa nu implice riscuri de nici un fel, cum se intimpla in cazul yoga practicata incorect. De asemenea, un  alt avantaj al acestor exercitii este acela ca efectuarea lor cu regularitate nu necesita mai mult de 20 de minute zilnic, in conditiile in care nu este obligatorie prezenta unui guru, a unui indrumator, dindu-se astfel practicantului posibilitatea de a lucra independent.

R: Care sint rezultatele pe care un practicant  al acestor ritualuri, le poate obtine?

Dr. ing. A.P.: Tehnicile ajuta la combaterea efectelor stresului psihic, la rezolvarea unor probleme digestive (constipatia sau diareea cronica, rezolvate dupa numai citeva zile de practicare a exercitiilor recomandate), osoase (in special ale coloanei vertebrale, inlaturarea unor depuneri osoase), hormonale, circulatorii, reglarea greutatii corporale fara recurgerea la regimuri alimentare, combaterea anumitor alergii si eczeme, arterosclerozei, artritei, gutei, reumatismului si poate ajuta chiar in caz de depresii psihice. Se poate asadar spune ca, dupa un anumit timp de practicare, se reinstaleaza starea naturala si omul incepe in sfirsit sa lucreze cu corpul, si nu impotriva lui!

R: Ati putea oferi cititorilor, o scurta caracterizare a acestor tehnici terapeutice?

Dr. ing. A.P.: Este o intreprindere dificila, dar totusi am sa risc o prezentare succinta. Sistemul tibetan, vechi de citeva milenii, cuprinde cinci exercitii de baza si unul secret, inaccesibil neinitiatilor. Sistemul a fost practicat de calugarii unor manastiri izolate din Tibet si descoperit de europeni abia in anul 1939, cind a reprezentat o veritabila revelatie pentru cultura occidentala! Sistemul chinezesc, avind si el o vechime matusalemica, este unitar, cuprinzind 17 exercitii care actioneaza sinergetic asupra corpului fizic, asupra corpurilor energetice subtile, asupra meridianelor energetice si a unor puncte de acupunctura. Exercitiile se executa lent, fara efort fizic, sistemul putind fi practicat si de virstnici. Efectele benefice sint amplificate si de pregatirea mentala ce se executa inaintea fiecarui exercitiu, de constientizarea unei anumite parti a corpului pe parcursul desfasurarii. Acestea mai depind si de numarul de executii, ales intotdeauna pe baza cerintelor numerologiei magice — se realizeaza de fiecare data cite 8 exercitii din fiecare. In ceea ce priveste sistemul druid el este cel mai complex, dar si cel mai putin cunoscut. Precum se stie, druizii au fost conducatorii spirituali ai celtilor (in limba irlandeza veche, „druid" insemna „cel prea intelept"). Au fost preoti, medici, legiuitori, astronomi si detinatori ai unor secrete si capacitati extraordinare. Totodata, au diferit mult de contemporanii lor, prin bunatate, intelepciune, longevitate, stare perfecta de sanatate.

R: Cum reuseau sa realizeze asta?

Dr. ing. A.P.: Legatura extraordinara cu natura a permis druizilor sa gaseasca posibilitatile de amplificare a efectelor exercitiilor prin implicarea unor elemente naturale — copaci, riuri, pietre — in desfasurarea lor. Amplificarea se realiza atit prin folosirea elementelor din natura, cit si prin emiterea unor sunete energizante si folosirea unor modele energetice. In plus, trebuie sa adaug ca tehnicile druide aveau efecte diferite in diverse perioade ale zilei, efectul depinzind si de fazele Lunii, dar si de anotimp! In consecinta, existau rituri de dimineata, de prinz, de seara si de noapte, dar in acelasi timp, era interzisa practicarea anumitor ritualuri pe Luna plina sau dimpotriva, cind Luna era in crestere! Mul­te dintre ritualuri purtau denumiri de animale — Ursul (dezvoltind o puternica rezistenta nervoasa si protejind de influente nefaste), Calul (dezvoltind forta si rezistenta), Cerbul (reduce pornirile instinctuale, energiile corespunzatoare acestor porniri nefiind refulate, ci canalizate pozitiv).

R: Care credeti ca ar fi, totusi, pentru noi, romanii, cel mai indicat sistem?

Dr. ing. A.P.: in mod cert, cel druid mi se pare cel mai adecvat, deoarece a fost elaborat si intr-un spatiu geografic mai apropiat decit India sau China, si in conditii foarte asemanatoare cu cele din Dacia, unde sa nu uitam, intelepciunea clasei sacerdotale a fost transmisa tot prin viu grai.

A consemnat Gabriel TUDOR 

 

Ritual chinezesc pentru sanatatea urechilor

Se freaca cu putere palmele una de alta, pina se incalzesc, dupa care se asaza pe pavilioanele urechilor si se incepe o miscare rapida inainte-inapoi, care se efectueaza de opt ori, pentru o inviorarea a organismului, avind in vedere ca pe urechi se regasesc zonele reflexogene ale intregului corp. Introducem apoi degetele mijlocii in orificiile auditive si se bat cu degetele aratatoare, impingind in jos, tot de opt ori. Exercitiul are efecte benefice, prin stimularea unor puncte de acupunctura, in marirea tonusului vital, combaterea zgomotelor in urechi, imbunatatirea auzului si a vederii, ameliorarea unor inflamatii ale urechii interne. 

Agni Hotra - un ritual indian cu efecte asupra climei

Se foloseste un trunchi de piramida in trepte confectionat obligatoriu din cupru si cu dimensiuni precis delimitate. Asezind 'trunchiul de piramida cu baza mica pe sol, intro­ducem in interiorul lui balega de vaca uscata la Soare si turnam apoi unt topit, facut din lapte de vaca. Pentru reusita deplina a ritualului, trebuie sa aprindem aceasta compozitie exact in momentul (astronomic vorbind) in care rasare sau apune Soarele, pentru ca fumigatia care se va ridica spre cer sa-si indeplineasca rolul purificator. Tot atunci se pronunta o anumita formula. Efectele sunt uluitoare: eliminarea vibratiilor foarte joase, cu efect negativ, transmise catre noi, alungarea gindacilor a sobolanilor si a altor daunatori, chiar efecte raportate asupra climei!

Ritual druid pentru „Gasirea linistii”

Culcat pe o suprafata tare — de preferabil in mijlocul naturii — cu picioarele usor departate, se astupa orificiile auditive cu degetele mari de la ambele miini, in vreme ce cu restul degetelor se acopera ochii. In aceasta pozitie, se reamintesc toate evenimentele zilei, in mod cronologie, pina la momentul respectiv, iar in final se concentreaza atentia asupra proceselor mentale si emotionale ale propriului organism si asupra respiratiei si batailor inimii. In acest timp, tuturor gandurilor iritante, negative, care apar, trebuie sa li se opuna imediat o conduita pozitiva.© Somavita 1999-2012

< Inapoi