:: SOMAVITA :: Vizualizarea si interpretarea aurei umane - Terapii cu esente florale - Analiza Feng Shui - Masaj si tratamente pentru coloana vertebrala ::

 


Index
Diagnosticare si Terapii
Energetica si Anomalii
Vizualizarea Aurei
Terapii cu Esente Florale
Analiza Feng Shui
Cursuri
Osteopatie
Cazuistica
Contact
 
 

Biografii:

 

 

Articole publicate:

  

< Inapoi

   Articole publicate despre diagnosticare si terapii


Revista "Vedete" nr.61/2000 - "Argiloterapia"
„Din pamant suntem cu totii si in pamant ne vom intoarce".

La invataturile Bibliei apelam mai ales in momente de cumpana: atunci cand trupul sau sufletul ne sunt bolnave. Dar putini dintre noi stiu ca lutul din care am fost creati poate fi folosit pentru a ne reda sanatatea. Si cum argiloterama este destul de putin cunoscuta si aplicata in Romania, l-am rugat pe domnul dr. ing. Alexandru Pap de la Universitatea Ecologica din Bucuresti sa ne explice calitatile miraculoase ale argilei.

 Argila a fost folosita din timpuri imemorabile, atat in scopuri profilactice cat si ca remediu terapeutic de prima importanta datorita calitatilor ei deosebite.

Argila este remineralizanta dar si reechilibranta deoarece face schimb de micro si oligoelemente cu organismul uman, completandu-i deficitele si absorbandu-i surplusurile. Marea ei capacitate de absorbtie o face si antitoxica. in plus este antiseptica, are un pronuntat efect tonifiant, cicatrizant si reconstitutiv si enumerarea ar putea continua.

Datorita complexului de calitati, folosirea corecta a argilei conduce la rezultate excelente, printre altele in ehterite, colite, colibaciloze, hemoroizi, pleurezii, peritonite, apendicite, aterioscleroza, tuberculoza, stari degenerative multiple, anemii, demineralizari, toxicoze, unele eczeme, abcese, plagi, dureri reumatice, consolidarea rapida a oaselor dupa fracturi, anumite forme de cancere.

Faptul ca terapiile cu argila nu au fost extinse asa cum ar fi fost normal datorita potentelor lor profilactice si terapeutice s-a datorat rezultatelor contradictorii constatate pe parcursul secolelor. Astfel, in unele cazuri, terapiile cu argila nu au dus la nici o ameliorare a suferintelor; in altele, problemele de sanatate s-au agravat, aparand chiar si suferinte noi.

Insuccesele in terapiile cu argila se explica foarte simplu, tinandu-se seama de urmatoarele doua realitati:

1. Din numeroasele grupe de argile nu toate sunt terapeutice. Unele sunt de-a dreptul nocive, folosirea lor putand genera cancere;

2.  Nu orice argila terapeutica este compatibila cu orice individ.Cu alte cuvinte: fiecare persoana isi are propriul tip de argila, eventual propria grupa de argile terapeutice. Acestea se pastreaza, de regula, pe parcursul intregii vieti.

Calitatile terapeutice ale argilelor precum si compatibilitatea lor cu o anumita persoana se pot testa cu ajutorul unor procedee de biodetectie sau prin vizualizarea si interpretarea aurei energetice, respectiv prin cercetarea interactiunii aurelor.

In scopuri terapeutice, argila poate fi folosita si intern (prin ingerarea de apa argiloasa sau / si de bucatele de argila), cat si extern (sub forma de cataplasme, comprese, bai in apa argiloasa, pulbere presarata pe rani, eczeme etc).Deoarece fiecare individ este un unicat, pentru a se obtine rezultate optime, felul tratamentului trebuie sa fie strict individualizat. Astfel, pentru fiecare caz in parte, este necesar sa se stabileasca in primul rand, modul de administrare (intern, extern, intern si extern).

Daca rezulta necesara folosirea interna, atunci se determina, la inceputul tratamentului: doza zilnica, eventual necesitatea modificarii ei pe parcurs si durata tratamentului.

Daca este necesar tratamentul extern, atunci pentru cataplasme si comprese se stabilesc suprafetele pe care acestea se aplica, numarul de aplicatii zilnice, durata acestora, precum si durata intregului tratament. In plus, la cataplasme se stabileste si grosimea stratului de argila. Pentru baile cu apa argiloasa se stabilesc: numarul de bai, durata si esalonarea lor in timp.

Este de mentionat ca are mare importanta, atat temperatura cataplasmelor, cat si nedepasirea unui numar maxim de cataplasme ce se pot aplica simultan functii amandoua de zona care urmeaza a fi tratata si de starea acesteia. Cu toate ca argila administrata intern combate si constipatia, daca in timpul unei astfel de cure pacientul nu consuma suficiente lichide, exista riscul unei constipatii dramatice cu argila.

Deosebit de important este ca argila consumata oral realizeaza o dezintoxicare a intregului traiect digestiv, fara a altera flora microbiana normala din intestine. In plus, ea stimuleaza peristaltismul intestinelor, deci are un efect benefic incomparabil cu administrarea unor clisme, fara a avea nici unul din dezavantajele acestora din urma.

Deoarece argilele sunt puternic absorbante, se impune evitarea impurificarii lor prin venirea in contact cu materiale plastice si cu metale oxidabile.

Numeroase observatii efectuate in timp, practic in toate zonele globului terestru, au dus la concluzia ca si animalele, mai ales cele salbatice, folosesc argilele terapeutice, atat intern cat si extern. Ingerarea de bucati de argila sau de ape argiloase a fost constatata atat la animale primitive cat si la cele evoluate. La fel imbaierea fie in praf de argila, fie in apa argiloasa sau in mocirle de argila.

Spre deosebire de om, animalele nu folosesc niciodata argilele nocive, iar dintre cele terapeutice si le aleg, probabil, pe cele cu care sunt compatibile.

In tara noastra, incepand din anul 1985, s-au obtinut rezultate constant bune si in boli foarte grave, prin aplicarea de catre pacienti a recomandarilor rezultate pe baza analizelor sinergetice efectuate de colectivul condus de prof. univ. Alexandru Maruta. In majoritatea cazurilor aceste recomandari contin si folosirea, atat intern cat si extern a argilelor riguros testate, pe baza cate unei scheme de tratament strict individualizate.

La cabinetul de diagnostic si terapii alternative „Somavita", unde diagnosticarile se fac si pe baza vizualizarii si interpretarii aurei energetice (forme, culori, densitate, viteza particulelor, structuri patogene inconstiente) s-au obtinut rezultate bune si in cazuri grave (inclusiv cancere de san), prin aplicarea unor tratamente complexe, incluzand atat administrarea de argila pe cale orala cat aplicarea ei sub forma de cataplasme. La stabilirea schemelor de tratament cu argila au fost respectate toate cerintele impuse de obtinerea unor rezultate favorabile.

In incheiere, consideram deosebit de utila o recomandare privind efectele profilactice ale argilelor terapeutice. In multe zone ale tarii, apa potabila nu este de cea mai buna calitate. Ea putand fi, in timp, daunatoare celor care o consuma, calitatea apei poate fi imbunatatita radical daca inainte de a fi consumata sub diferite forme (ca atare, sub forma de ceaiuri, ciorbe, supe etc), este tinuta, timp de cateva ore, intr-un vas inoxidabil, in care s-a introdus un bulgare de argila. in acest fel, argila absoarbe nitratii, nitritii, metalele grele (in special plumbul), elementele radioactive, clorul si distruge si o mare parte a agentilor patogeni vii prevenind intoxicarea si molipsirea organismelor umane. 

P.S. in cazul in care v-ati decis si urmati un tratament cu argila, va sfatuim sa apelati la sfaturile specialistilor de la Cabinetul de medicina alternativa SOMAVITA unde isi desfasoara activitatea si domnul profesor Alexandru Pap si unde vi se stabileste tipul de argila corespunzator, precum si tratamentul pe care trebuie sa-l urmati.

 Daniela DASCALU


© Somavita 1999-2012

< Inapoi